Inflamatii articulare
olimpiq stemxcell
Vita Crystal
PROMOTIE
Cauta
Cos: 0 produse (0 Lei)

Inflamatii articulare


Cauzele inflamatiilor articulare pot fi microbiene (agentul infectios este prezent in interiorul articulatiei) sau metabolice (inflamatia articulara este generate de precipitarea microcristalelor de urat de sodiu) reumatismale. Exista si un caz special in care agentul infectios nu se afla in articulatie, este vorba despre streptococul hemolitic, boala care apare fiind reumatismul articular acut. Alteori, cauza inflamatiei reumatismale este posibil genetica, ca in cazul spondilartritei anchilozante.
Reumatismul este un termen generic atribuit unui grup de afectiuni, cronice sau acute, ale articulatiile.


-20%
TRANSPORT GRATUIT
Pachet Forte Olimpiq StemXcell 175% 1 luna
Puncte Bonus: 152
826 lei 661 lei
 Buc
-20%
Puncte Bonus: 87.5
490 lei 392 lei
 Buc
-20%
TRANSPORT GRATUIT
Pachet Olimpiq StemXCell 50% 2 luni
Puncte Bonus: 162.5
904 lei 723 lei
 Buc
-20%
TRANSPORT GRATUIT
Pachet Forte Olimpiq StemXcell 175% - 2 luni
Puncte Bonus: 205
1113 lei 890 lei
 Buc
-20%
Puncte Bonus: 75
401 lei 321 lei
 Buc
-20%
TRANSPORT GRATUIT
Olimpiq StemXCell 175% 60/60
Puncte Bonus: 135
725 lei 580 lei
 Buc
-20%
Puncte Bonus: 52.5
296 lei 237 lei
 Buc
-20%
Puncte Bonus: 92.5
516 lei 413 lei
 Buc
Puncte Bonus: 6
40 lei
 Buc
Puncte Bonus: 17
96 lei
 Buc
Puncte Bonus: 16
91 lei
 Buc
Puncte Bonus: 11.9
65 lei
 Buc
Puncte Bonus: 3.5
23 lei
 Buc
Puncte Bonus: 19
106 lei
 Buc
Puncte Bonus: 17
94 lei
 Buc
Puncte Bonus: 5.6
35 lei
 Buc
Puncte Bonus: 11
61 lei
 Buc
Puncte Bonus: 25
139 lei
 Buc
Puncte Bonus: 3.7
23 lei
 Buc
Puncte Bonus: 8.5
51 lei
 Buc
Puncte Bonus: 15
90 lei
 Buc


Inflamatii articulare

Tipuri de reumatism:
reumatismele infectioase cauzate de prezenta unui germene in articulatie: artrita gonococica sau artrita tuberculoasa; reumatismele inflamatorii sunt intalnite, in general, in cadrul bolilor de sistem ca reumatismul articular acut, poliartrita reumatoida, spondilartropatia, artrita psoriazica, lupusul eritematos diseminat, pseudopoliartrita rizomeilica, sindromullui Schonlein-Henoch, angeitele; reumatismele microcristaline, cauzate de prezenta cristalelor in articulatie sau in tendoane: guta, condrocalcinoza articulara, boala calcificarilor tendinoase; reumatismele degenerative sunt provocate fie de degenerescenta si uzura unei articulatii (artroza membrelor), fie a unui efort exagerat pentru a ridica o greutate, in caz de hernie discala, fie unei combinatii a acestor factori (sindromul de ingustare a canalului carpian); atingerile inflamatorii periarticulare cele mai frecvente sunt tendinitele, bursitele si periartritele; afectiunile hematologice sau tumorale care se exprima prin dureri ale aparatului locomotor sunt reprezentate, in principal, prin mielomul multiplu si prin metastazele canceroase osoase.

Reumatismul articular acut (RAA) sau febra reumatismala este o boala inflamatorie a tesutului conjunctiv determinata de streptococul beta hemolititc de grupa A (de obicei implicat in faringo-amigdalite) care implica un mecanism infectios-imunologic (legat de anticorpi) si o evolutie cronica cu acutizari care pot leza endocardul valvular si miocardul cu consecinte posibil letale.
In timp, aceasta boala va duce la afectarea inimii, articulatiilor, sistemului nervos central, tegumentelor si tesuturilor subcutanate. Este cauza cea mai frecventa de valvulopatii (sunt acele suferinte cardiace caracterizate prin alterarea functiei de supapa a uneia sau mai multor valve din inima ca urmare a unor leziuni anatomice) dobandite la copii si tineri.

Reumatismul articular acut apare, in general, la copiii intre 5 si 15 ani. Cauza determinarii bolii o reprezinta o faringita produsa de streptococul beta-hemolitic grup A, care precede cu 1-3 saptamani aparitia manifestarilor clinice ale febrei reumatismale.
Factorii de risc: ereditatea, nutritia deficitara- lipsa vitaminelor C, D, A, precum si deficitul de calciu si fosfor, conditii de viata insalubre, locuri aglomerate (camine de copii, familii numeroase), unde exista conditii de raspandire a infectiei streptococice.

Semnele si simptomele in reumatismul articular acut:
Poliartrita reprezinta inflamarea mai mult articulatii.
Caracteristici: apare la nivelul articulatiilor mari de la nivelul membrelor superioare si inferioare, are caracter fugace; este simetrica si migratorie, apare pe fondul unui episod de febra, articulatiile afectate prezinta roseate, tumefactie (umflarea zonei inflamate), caldura locala, durere.

Cardita reumatismala este un proces inflamator care afecteaza cordul.
Caracteristici: apare la 3 saptamani de la faringita streptococica, marirea in dimensiuni a cordului, diminuarea zgomotelor determinate de bataile inimii, aparitia aritmiilor cardiace (inima incepe sa bata haotic)
Coreea minor este determinata de afectarea cerebrala si se manifesta prin miscari dezorganizate, astenie, slabiciune musculara. Musculatura fetei este cea mai des afectata, bolnavii prezentand grimase involuntare. Este de doua ori mai frecventa la sexul feminin.

Eritem marginat

Caracteristici: leziuni eritematoase (rosietice ) care au o evolutie de saptamani sau luni localizate de obicei pe trunchi sau pe marginea superioara a membrelor.
Noduli subcutanati se intalnesc in 5% din cazuri
Caracteristici: sunt elemente rosii, ferme, dureroase cu diametru de 0,5-2 cm., localizate pe suprafetele osoase proeminente sau pe tendoanele muschilor extensori de la maini si picioare. Sunt variabili la numar: de la 1 la 3, nodulii avand o evolutie de la cateva zile la cateva saptamani. Pe langa aceste leziuni, in reumatismul articular acut mai apare febra si leucocitoza (cresterea numarului de celule albe in sange).